Nakon uspješnice treninga "Kontroling u hotelijerstvu", Altius savjetovanje nastavlja s edukacijama za sve one koji rade ili bi željeli raditi u hotelijerstvu te za sve one koji se žele permanentno educirati.
Zašto planirati? Planiranje poslovanja postao je imperativ. Kako uspješno planirati, osobito u onim djelatnostima u kojima su zastupljena značajna sezonska odstupanja? Kako predvidjeti sve rizike i biti svjestan šansi te produžiti poslovanje i na ona razdoblja kada ne ostvarujemo rezulatate kakve bismo željeli? Kako osmisliti proizvode i usluge te produžiti životni vijek onih koji se već nalaze u našoj ponudi? Zašto je poslovni plan objekt kontrolinga?
Upravljanje hotelom izuzetno je zahtjevan zadatak. Na Altiusovom treningu 6. i 7. listopada (utorak i srijeda) u Zagrebu naučimo kako koristiti alate planiranja u hotelijerstvu da bi nam upravljanje bilo lakše i zadani ciljevi ostvarivi.
Iz edukacije izdvajamo:
-
što je preduvjet uspješnosti poslovanja hotela
-
što je preduvjet uspješnog planiranja
-
zašto planirati - funkcije i zadaci poslovnog plana
-
organizacijske razine i njihovo sudjelovanje u planiranju
-
strateško, taktičko i operativno planiranje hotela
-
određivanje ciljeva i putevi njihovog dosezanja
-
troškovi kao bitna sastavnica planiranja - kako ih kontrolirati
-
analiza poslovanja i operativni kontroling - sustav informiranja i izvještavanja, kako analizirati poslovanje u hotelijerstvu te kako primjenjivati metode analize (sustavi ranog upozorenja, ABC analize, pokazatelji i sustavi pokazatelja)
-
izrada plana u hotelijerstvu i uloga kontrolinga - studij slučaja
-
sustav kontrole (pojam i svrha kontrole, usklađivanje kontrole na svim razinama)
-
sustav upravljanja ljudskim potencijalima u hotelijerstvu (kako mjeriti učinke fluktuacije te kakav je učinak fluktuacije na dobit društva)
-
planiranje novčanog toka
-
plan prodaje i nabave te planiranje po proizvodima/uslugama
-
USALI metoda i njezina važnost
Edukacija je namijenjena:
-
menadžmentu svih razina koji želi poslovanje hotela učiniti uspješnijim
-
menadžmentu svih razina koji radi na poslovima upravljanja hotelom
-
svima koji rade na poslovima kontrolinga
-
svima koji rade na poslovima plana i analize
-
svima koji žele smanjiti neizvjesnost i rizike poslovanja hotela
-
svim odjelima u hotelu koji sudjeluju u izradi master plana hotela
Nakon završene edukacije svaki polaznik dobit će Altiusov certifikat.