Znamo li pravilno upravljati troškovima? Samo ako to činimo ispravno, poslovat ćemo uspješno jer poslovanje ne ovisi samo o uspješnoj prodaji i povećanju prihoda. Štoviše, uspješnost i maksimalizacija dobiti često je u rukama «upravljača» troškova. Oni su umjetnici koji koristeći sofisticirana znanja upravljaju troškovima i osiguravaju ostvarenje ciljeva poduzeća. Produbimo svoja znanja iz područja upravljanja troškovima i postanimo «upravljači», a ne «rezači» troškova. Započnimo upravljati troškovima na vrijeme i ne dozvolimo da oni upravljaju nama! Na edukaciji 27. i 28. rujna (utorak i srijeda) u Zagrebu naučimo kako uspješnim upravljanjem troškovima postići veću konkurentnost.
Iz edukacije izdvajamo:
-
koja je uloga troškova u poslovanju i kako ih klasificirati
-
koje informacije crpimo iz računa dobiti i gubitka
-
podaci o troškovima neophodni za menadžersko izvještavanje
-
koji su troškovi dozvoljeni s aspekta poreza na dobit
-
posebnosti direktnih i indirektnih troškova
-
posebnosti fiksnih i varijabilnih troškova
-
opći troškovi proizvodnje i «ključevi» njihove raspodjele
-
kako metodama vrednovanja zaliha utjecati na poslovni rezultat - usporedba
-
kako rasporediti troškove iz neproizvodnih u proizvodne odjele
-
obračun troškova sporednih i srodnih proizvoda
-
analiza točke pokrića, planiranje troškova, količine proizvodnje i njihov utjecaj na dobit
-
utjecaj promjene razine aktivnosti na apsorpcijski i marginalni pristup troškovima
-
koji su troškovi značajni za donošenje odluka i mjerenje uspješnosti poslovanja
-
kako uspostaviti uspješan program za smanjenje troškova i kako u proces uključiti sve zaposlene
-
što menadžment može učiniti u svezi sa smanjenjem troškova
Edukacija je namijenjena:
-
menadžmentu svih razina koji želi poslovanje poduzeća učiniti uspješnijim
-
menadžmentu svih razina koji radi na poslovima upravljanja poduzećima
-
svima koji rade na poslovima plana i analize
-
svima koji rade na poslovima kontrolinga
-
svim odjelima u poduzeću koji imaju zadatak optimalizirati troškove svog odjela
Nakon završene edukacije svaki polaznik dobit će Altiusov certifikat.